25/05/2018
3351

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları

Teff grass tohumu satın alırken ot tipi teff grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız.Ot tipi teff grass tohumumuz ithal OECD belgeli orjinaldir.

Teff tohum üretimi ülkemizde yapılmadığından diğer ülkelere göre ülkemizdeki fiyatlar yüksek kalmaktadır. Teff tohumunun iki türü vardır; Birincisi tahıl tipi, ikincisi ot yem tipidir. Tahıl tipi insanlar için ot tipi hayvanlar içindir. Ot yem tipi daha ziyade ABD de ekilmektedir. Teff grass tohumu fiyatı hakkında bilgi için firmamıza başvurunuz.

Ülkemizde yaz aylarında yeşil ot bulmak çok zordur. Sadece yaz aylarında sorgum sudan  otu yetiştirilmektedir. Onunda 70 cm boy öncesinde prusik asit nedeniyle hayvanlarda zehirlenmeler meydana gelmektedir. Teff grass ot verimi ve kalite bakımından alternatifi bulunmayan bir yem bitkisidir.

Saman, slaj ve otlatma yönünde çiftcilerin tercih ettiği bir kaba yem çeşididir. Tüm hayvanlarda çok yüksek verim artışı ortaya koyar 100-120 cm ye kadar teff grass yaz otu boylanabilir. 40-45 günde biçim yükseliğine ulaşır.

Türkiye için yeni alternatif bir yem bitkisi çeşididir. Torunoğlu Tohumculuk ülkemizde ilk teff grass denemesini 2008 yılında kurmuştur. O yıldan bu yana bilhassa 2018 yılında  yoğun bir tanıtım ve yayım çalışması yapmıştır.

Teff grass yetiştiriciliği ülkemize Arap ülkeleri kuru ot pazarınıda açacaktır. Kuru ot ihracatı bir çok çiftcimize geçim kaynağı olaçaktır. Ülkemizin kaba yem açığını teff grass yem bitkisi yetiştiriciliği hızla kapataçakdır.

Torunoğlu Tohumculuk olarak tarlaya yazın ne ekelim diyen çiftcilere teff grass ekmeye davet ediyoruz.Teff tahılı ve teff grass yem bitkisi ülkemize yüksek katma değer oluşturaçaktır. Ülkemizde hayvancılığın önünü açacak yegane bir ot yem bitkisi çeşididir. Ülkemiz ve milletimiz için hayvansal gıda üretmeye meçburuz. Bunun için de kaba yem lağzımdır.Çözüm hayvanlara teff grass ekmektir.