25/05/2018
2854

Ot Tipi Teff Grass

Teff grass tohumu satın alırken ot tipi teff grass olduğundan emin olunuz. İnsan gıdası amacıyla ekilen teff tahılını yem bitkisi amacıyla kesinlikle satın almayınız.Ot tipi teff grass tohumumuz ithal OECD belgeli orjinaldir.
Teff Grass Özelikleri: Teff Grass özellikleri bakımından yazlık mükemmel verimde bir yem bitkisidir. Teff Grass'ın en önemli özelliği ise kurağa son derece dayanıklı olması ve az suyla yetişiyor olmasıdır.

Teff grass hem insan hem de hayvan beslenmesinde mucize bir bitkidir. 3000 adet teff grass tohumu 1 gr dır. Teff grass soğuk iklimler hariç her iklimde yetişebilir. En yüksek 1800-2100 rakıma kadar yetişebilir. Yağış durumu 450-550 mm olan iklimlerde sorunsuz yetişir. Dekera 1 kg teff grass tohumu ekilir. Teff grass tohumu fiyatları italian ryegrass tohumu fiyatlarının yarısı gibidir.

Teff grass protein ve enerji yem bitkisidir. Hayvansal üretime katkısı çok büyükdür. 40-45 gün gibi kısa sürede yetişmesi çiftcinin açil yem bitkisini karşılamada çok maharetlidir. Alternatif bir yem bitkisidir. Kenya ve Avustralyada daha ziyade samanı için ekilmektedir. Teff bitkisi Etiyopya, Eritre, Uganda, Avustralya, Kanada ve ABD de yetiştirilmektedir.

Teffin tarihi MÖ 4000- MÖ 1000 yıllarında Etiyopyada keşfedildiği sanılmaktadır. Teff tahılı gerekli 8 aminoasiti bünyesinde taşımaktadır. Teff aynı zamanda yüksek minarel madde değerlerine sahiptir. Teff tahılı 90 gün gibi kısa bir zamanda hasata grelir. Daneleri ayrılır saplarından ise saman yapılır.

Teff gizli kalmış bir hazinedir. 7 gr teff tahılında bulunan protein bir duble yumurtada bulunan proteine eşittir. Teff tahılının unu, ekmeği, makarnası, gevreği, keki,lapası, pizzası, bisküvisi ve çayı yapılmaktadır.

Teff grass düz arazilerden dağlık alanlara kadar her arazi koşulunda yetişmektedir. Teffin bakımı kolay kazancı yüksektir. Teff 2. ürün olarak tercih edilen bir bitkidir. Teff bitkisi aynı zamanda mükemmel bir yem bitkisidir. 35-45 gün gibi kısa sürede biçime gelmesi çiftcilere büyük avantaj sağlamaktadır. Teff grassın adaptasyon kabiliyeti çok yüksektir. Kuraklığa ve aşırı yağışlara karşı çok dayanıklıdır.

Teff tohumu et tüketmeyen (vejeteryan) kişiler için iyi bir protein kaynağıdır.

 Anti oksidandır.

 Kan şekerini dengeler

 Lif içeriği yüksektir.

 Kalp damar hastalıklarından korur

 Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.

 Probiyotik etkisi vardır.Barsak düzenliyecidir.

 Aşırı iştahı önler insanı tok tutar.

 Kilo vermeye yardımcı olur.

  Bağışıklığı kuvvetlendirir.

 Gluten içermez çölyak hastalığında gıda olarak kullanılır.

 Kemikleri güçlendirir.

 Doğal hormon seviyesini dengeleme kabiliyetine sahiptir.

Teff üretimi yapılan en eski tahıldır. Teff bitkisi Etiyopyada ekili alanların %20 sini oluşturmaktadır. Teff Abyssinia uygarlığının ana besin kaynağıdır. Etiyopyada teff tahılı ihracatı yasakdır. Pişmiş mamüller olarak yurt dışına çıkışına izin verilmektedir. Teff kendisi küçük ama besini büyüktür.

Bir fincan pişmiş teff tahılının besin içeriği

- 20 mg sodyum

- 269 mg potasyum

- 123 mgkalsiyum

 %2.8 çinko

 - 0.5 mg bakır

- 517 mg demir

- 302 mg fosfor

- 126 mağnezyum

- 7.2 mg mangenez

- 0.0.8 mg riboflavin/B2 vitamini

- 2.3 mg niasin

- 0.24 mg B6  vitamini

- 0.46 mg tiamin

-10 gr protein

- 7 gr diyet lifi

- 50 gr karbonhitrat

- 1.6 gram yağ

- 255 kalori