10/12/2019
4173

Teff Grass Tohum Fiyatı

Teff grass tohum fiyatı firmamızda 2019 yılında:
Rooiberg ot tipi teff grass kg fiyatı 50 tl,
Standart teff grass tohumu kg fiyatı 40 tl den satılmıştır. 
Ülke hayvancılığı için vazgeçilmez bir yazlık yem bitkisidir. Yaz kaba yem bitkisi olarak Türkiye'de popüleritesi hızla yükselmektedir. Yaz ayları; süt fiyatlarının tavan yaptığı bir dönemdir. Bu dönemde hayvanları; kaliteli, yeşil otla besleyememek büyük bir kayıptır. Bu aşamada çiftçinin  imdanına teff grass yetişmektedir. Firmamızca 2008 yılından bu tarafa teff grass konusunda yoğun bir çalışma yapılmıştır. Teff grass bitkisinin özellikleri Türk çiftçisine ısrarla anlatılmıştır. Rooiberg ot tipi teff grassın; 2019 yılında izinleri alınarak ithalatı gerçekleştirilmiştir. Teff grass tescilli yem bitkisi Türkiye'ye kazandırılmıştır. Yakın bir gelecekte teff grass yem bitkisi destekleme kapsamına alınacaktır. Firmamız Ankara'da, Tarım Bakanlığının ilgili birimleriyle teff grass destekleme konusunu gündeme getirmiştir. Konuya sıcak bakan Bakanlık yetkilileri; "2020'de silajlık soya tohumunu desteklemeye alacağız, ilerleyen günlerde de teff grass yem bitkisi destekleme konusuda gündemimizde olacaktır." dediler. 
Teff grass tohum fiyatı 2020 yılında bir miktar yükselebilir. Teff grass tohumu fiyatını firmamız çiftçilerimiz için uygun rakamlara belirlemeye çalışmaktayız. 

Teff grass özellikleri - Sorgum, sudan otu özellikleri kıyaslaması:

Teff grass özellikleri bakımından sorgum-sudan otu melezine benzemez. Tek ortak yönleri yaz bitkisi olmalarıdır. 
Sorgum-sudan otu dekara 3-5 kg ekilir.- Teff grass otu tohumu dekara 1 - 1.5 kg ekilir.
Sorgum-sudan otu geniş yapraklıdır. - Teff grass dar yapraklıdır.
Sorgum sudan otu melezi kalın saplıdır. - Teff grass ince saplıdır.
Sorgum-sudan otu 70 cm boyun altında hayvanlara yeşil yedirilmez çünkü bünyesinde hayvanları zehirleyen prusik asit barındırmaktadır. - Teff grass da böyle bir durum yoktur, prusik asit içermez. Teff grassı tazeyken, körpeyken hayvanlar sorunsuz bir şekilde tüketirler.
Sorgum-sudan otundan balya yapılması çok zordur, kalın sapı nedeniyle kolay kurumaz. - Teff grassın; ince saplı, ince yapraklı narin yapısı nedeniyle hemencecik kurur ve çok yumuşak otu olur.
Sorgum-sudan otuna göre teff grassın proteini çok daha yüksektir. (%15-20 yeşilinde)
Sorgum-sudan otuna göre teff grassta daha az tohum kullanıldığından maliyet açısından daha uygundur.
Teff grass tohum fiyatları ve teff grass tohumu hakkında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.